Servisne informacije     | 14.11.2020. 17:11 |

BIHAMK: Na ulazu u Vogošću duža kolona vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - U većem dijelu Bosne magla i niska oblačnost se zadržala tokom cijelog dana, dok se u Hercegovini saobraća uz povoljne vremenske uslove.  Frekvencija saobraćaja je umjerenog do pojačanog inteziteta. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Zbog radova na ulazu u Vogošću iz smjera Vogošćanske petlje dolazi do formiranja dužih kolona vozila, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na više lokacija magistralnog puta Sarajevo-Tuzla-Orašje (Olovske Luke, naselje Husino, u blizini petlje Šićki Brod, u mjestima Špionica i Potpeć, kao i u blizini graničnog prelaza Orašje) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća usporeno ili obilaznicama u neposrednoj blizini. 

 Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila iznad 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg  i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07.00 do 19.00 sati.

Iz BIHAMK-a napominju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH stupa na snagu 15. novembra. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo