Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 08:49 |

U Srebrenici otvorena biračka mjesta, pravo glasa ima 14.599 birača

FENA Agencije

SREBRENICA, 15. novembra (FENA) - Pravo glasa na području opštine Srebrenica ima 14.599 birača, a građani će moći ostvariti biračko pravo na 29 jutros otvorenih biračkih mjesta.

Izbori se prvi put održavaju  u uvjetima epidemije Covid-19, a u ranim jutarnjim satima je primjetna gužva ispred biračkih mjesta.

Predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK-a) Ljiljana Stevanović za medije je rekla da će biti aktivan mobilni tim, kao i COVID tim.

 - U ime  opštinske izborne komisije Srebrenica mogu da kažem da od naših 29 biračkih mjesta sva su uredno otvorena osim jednog biračkog mjesta gdje je predsjednica biračkog mjesta autom sletila s puta. Na mjestu nesreće su policija i vatrogasci, izvlače auto. Ona je sreća u redu. Očekujemo da će glasanje proći korektno, da će se poštovati prava građana i da nećemo imati problema – rekla je Stevanović.

Osobe koje su zaražene koronavirusom, ili su u kućnoj izolaciji moći će ostvariti svoje biračko pravo, jer je osiguran poseban COVID tim.

- Te osobe imaju pravo da glasaju putem posebnog COVID tima, samo moraju imati dokaz o izolaciji što imamo na raspolaganju od naših sanitarnih inspektora. Oni glasaju putem COVID tima koji će im doći na kućne adrese – rekla je Stevanović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'