Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 12:42 |

Tužiteljstvo Distrikta traži pritvor i za uhićene u akciji 'Glasač'

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. studenoga (FENA) – Nakon što je po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH produžen pritvor sedmorici osumnjičenih za izborne zloupotrebe, među kojima i trojici skupštinskih zastupnika, Tužiteljstvo će predložiti da se bez odlaganja pritvore još dvojica osumnjičenih.

Pritvor za E.S. i S.P., koji su jučer uhićeni zbog sumnje na udruživanje radi počinjenja kazneno djela povrede slobode odlučivanja birača, bit će predložen zbog opasnosti da bi mogli ponoviti kazneno djelo i da bi utjecali na svjedoke mogli ometati kazneni postupak, priopćeno je u nedjelju iz Tužiteljstava Brčko distrikta BiH. 

Pod nadzorom ovog tužiteljstva, Policija Brčko distrikta BiH jučer je realizirala operativnu akciju kodnog naziva 'Glasač', u okviru koje je nakon niza zajednički provedenih istražnih aktivnosti, slobode lišila osobe E.S. i S.P., obojica iz Brčkog. 

Sumnja se da su oni kandidatu s liste jedne političke stranke za predstojeće lokalne izbore ponudili više stotina glasova,  koje bi mu osigurali za novac tako da im dio novca isplati odmah, a ostatak poslije izvršenog glasanja na dogovoreni način. 

Oni su danas uz izvješće predani u nadležnost Tužiteljstva, gdje su ispitani u svojstvu osumnjičenih za kazneno djelo Udruživanje radi počinjenja kaznenog djela u vezi s kaznenim djelom Povreda slobode odlučivanja birača.

Nakon ispitivanja, Tužiteljstvo je naredilo njihovo daljnje 24-satno zadržavanje u okviru kojeg će Osnovnom sudu Distrikta predložiti da  im odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogli ponoviti kazneno djelo i da bi uticanjem na svjedoke mogli ometati kazneni postupak

U suradnji s policijom, Tužiteljstvo Distrikta će nastaviti s otkrivanjem i gonjenjem počinilaca kaznenog djela iz dane oblasti i na dan održavanja lokalnih izbora, 15. studenoga, kako bi iz ugla svoje nadležnosti zaštitilo zakonitost, pravilnost i integritet izbornog procesa, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta