Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 11:14 |

Batinar: U Banjoj Luci proces glasanja uz poštivanje epidemioloških mjera

FENA Sanda Hrkić

BANJA LUKA/ISTOČNO SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Na području Republike Srpske proces glasanja odvija se bez incidenata, uz poštivanje epidemioloških mjera uvedenih zbog virusa korona.  

Predsjednica Gradske izborne komisije Banja Luka Nada Batinar kazala je Feni da se, sudeći po dosad prispjelim informacijama, proces glasanja odvija bez problema. Birački odbori snabdjeveni su sredstvima za dezinfekciju, a i birači uglavnom poštuju epidemiološke mjere izrečene zbog pandemije virusa korona. Po njenim informacijama, za glasanje na ovogodišnjim lokalnim izborima u Banjoj Luci registrirana su 192.193 birača.

Predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) Istočni Stari Grad Sarajevo Nemanja Nikolić kaže da su jutros otvorena četiri biračka mjesta na tom području na kojima će glasati ukupno 1.115 birača, a u funkciji je i jedan covid mobilni tim za birače zaražene virusom korona.

Član OIK-a Istočna Ilidža Rade Draško rekao je da su na vrijeme otvorena biračka mjesta, a pravo glasa ima oko 13.500 birača. Imaju i četiri mobilna tima, od čega jedan tzv. covid tim. Proces glasanja odvija se bez problema, epidemiološke mjere se poštuju.

Građani Bosne i Hercegovine danas biraju lokalnu vlast, načelnike i gradonačelnike, općinska i gradska vijeća. Imaju priliku da ostvare biračko pravo do večeras, do 19 sati. Prvi put se izbori održavaju u uslovima epidemije Covid-19.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta