Svijet     | 16.11.2020. 08:38 |

Jonhson u izolaciji nakon kontakta sa zastupnikom pozitivnim na koronavirus

FENA Internet

LONDON, 16. novembra (FENA) - Britanski premijer Boris Johnson rekao je da se kasno u nedjelju samoizolirao, nakon što je stupio u kontakt sa osobom koja se pozitivna na koronavirus.

"Nemam simptoma, ali slijedim pravila i radit ću na broju 10 (10 Downing Street) dok nastavljam voditi vladin odgovor na pandemiju", napisao je na Twitteru Johnson, koji je primljen na intenzivnu njegu u aprilu nakon razvoja Covid-19.

56-godišnji premijer bio je u četvrtak 35 minuta s konzervativnim zastupnikom Lee Andersonom, koji je u subotu testiran pozitivno na virus, izvijestila je novinska agencija Press Association.

Nijedan od njih nije nosio masku za lice, a stajali su samo oko metar pokazuje slika sa sastanka koju je Anderson objavio na Facebooku.

Vijest dolazi u vrijeme kad je Johnson angažiran u posljednjim pokušajima postizanja sporazuma s Evropskom unijom uoči kraja tranzicijske faze Brexita u decembru, kao i sa široko kritiziranim britanskim odgovorom na koronavirus.

Engleska je u lockdownu do 2. decembra zbog koronavirusa.

Vlada je u nedjelju ujutro potvrdila još 24.962 slučaja koronavirusa širom Britanije i još 168 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s Covidom tokom pandemije dostigao 51.934, prenosi dpa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom