Bosna i Hercegovina     | 16.11.2020. 10:15 |

Mahmutbegović uputila telegram saučešća povodom smrti Mirsada Pece

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća povodom iznenadne smrti dr. Mirsada Pece, uglednog travničkog ljekara i kandidata koji je na jučer održanim Lokalnim izborima dobio ubjedljivo najveću podršku građana Travnika.

- Porodici i prijateljima, ali i građanima Travnika, upućujem izraze iskrenog saučešća povodom smrti dr. Mirsada Pece. Sudbina je htjela da, umjesto čestitke na izvanrednoj pobjedi na Lokalnim izborima za načelnika Općine Travnik, danas upućujemo izraze iskrenog žaljenja zbog preranog odlaska dragog kolege, prijatelja, predanog društveno-političkog aktiviste, te nadasve humanog čovjeka - navodi se u telegramu saučešća potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović.

U telegramu je istaknuto da je smrt doktora Pece nenadoknadiv gubitak za Travnik, Srednjobosanski kanton i cijelu zemlju.

- Sjećat ćemo se njegovog velikog djela kojim je zadužio cijelu Bosnu i Hercegovinu. U ovim danima prepunim iskušenja i boli, neka nam svijetli primjer života i rada dr. Pece budu vodilja da se još snažnije borimo za dobrobit našeg društva i svakog našeg čovjeka. Neka je vječni rahmet plemenitoj duši dr. Pece - navodi se u telegramu iz kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta