Bosna i Hercegovina     | 16.11.2020. 16:10 |

Nastava u srednjim i osnovnim školama u Distriktu počinje u srijedu

FENA Saopćenje

BRČKO, 16. studenoga (FENA) - Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je na sjednici donio odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama u Distriktu počinje u srijedu, 18. studenoga.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će učenici u srednjim školama imati nastavu naizmjenično po pola odjeljenja tjedno, dok će nastava u osnovnim školama biti nepromijenjena.

"Srednjoškolci će ići naizmjenično, odnosno pola odjeljenja jednom tjedno, a druga polovina narednog tjedna. Kada su u pitanju osnovci, oni će ići kao i do sada, tj. po već utvrđenom protokolu iz prethodnog razdoblja. Također, svi satovi koji se ne održe trebali bi biti nadoknađeni u zavisnosti od situacije s pandemijom. Nadam se da neće više biti pogoršanja epidemiološkog stanja i da će se školska godina uspješno privesti kraju“, kazao je Osmanović, napominjući da je u toku i dezinfekcija škola.

Prema njegovim riječima, Odjeljenje za obrazovanje priprema i zakonske regulative, izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koje će se odnositi na online nastavu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta.

Podsjetimo, Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta produžio je 6. studenoga obustavu nastave u svim osnovnim i srednjim školama u distriktu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta