Sport     | 16.11.2020. 18:39 |

Santos: Idemo na pobjedu protiv Hrvatske

FENA Agencije

SPLIT, 16. studenog (FENA) - Izbornik nogometne reprezentacije Portugala Fernando Santos najavio je kako će njegova momčad u utakmici protiv Hrvatske u utorak na Poljudu ići na pobjedu bez obzira na to što za njegovu momčad ta utakmica nema rezultatsku važnost.

"Portugal uvijek igra na pobjedu i želimo pokazati sve naše vještine. Ako se malo opustimo protiv Hrvatske imat ćemo velike problem i neće biti lagano pobijediti," rekao je Santos na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Splitu, prenosi Hina.

Izrazio je žaljenje što portugalska reprezentacija u Ligi nacija nije ostvarila svoj konačni cilj, ali, kako je naglasio, to ne znači da će protiv Hrvatske na Poljudu igrati ležerno.

Na upit hoće li igrati Ronaldo, kazao je kako ne želi imenovati niti jednog od 23 igrača koji su doputovali u Split.

"Imam veliko poštovanje prema Hrvatskoj, oni su sigurno u top deset svjetskih reprezentacija, bili su viceprvaci svijeta," istaknuo je Santos.

Na upit je li u okolnostima pandemije koronavirusa potrebno igrati Ligu nacija u već zgusnutom rasporedu utakmica, Santos je kazao kako to nema komentara. 

"Ne odlučujem ja kad će se i zašto će se igrati," dodao je portugalski izbornik.

Santos je podsjetio i na utakmicu između Hrvatske i Portugala  u osmini finala na prošlom Europskom prvenstvu 2016. godine kad je Portugal u zadnjoj minut postigao pobjedonosni gol plasiravši se u nastavak tog natjecanja na kojem je potom osvojio titulu prvaka Europe.

"Po meni je to bila jedna od tri najbolje utakmice na prošlom Europskom prvenstvu i tko god da je povjedio imao bi veliku šansu doći do finala," kazao je Santos.

Portugalski reprezentativac Ruben Dias naglasio je kako je njegova reprezentacija motivirana za dvoboj protiv Hrvatske.

"Mi imamo jaki motiv i izazov da se nametnemo svjetskim doprvacima Hrvatima i da igramo za sebe i svoje navijače. Igrat ćemo kao da nam je od izuzetne važnosti," kazao je Dias. 

Reprezentacija Portugal je večeras  imala i trening na poljudskom terenu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo