Bosna i Hercegovina     | 16.11.2020. 19:17 |

Čović sudjelovao na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a RH

FENA Saopćenje

ZAGREB 16. studenoga (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u ponedjeljak je u Zagrebu sudjelovao na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Republike Hrvatske, koja je održana pod vodstvom predsjednika stranke i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je tijekom sastanka izvijestio o rezultatima lokalnih izbora koji su u Bosni i Hercegovini, s izuzetkom Grada Mostara, održani u nedjelju, 15. studenoga.

Analizirajući osvojene načelničke i vijećničke mandate, Čović je istaknuo kako je HDZ BiH ponovno zadobio veliko povjerenje hrvatskoga naroda. 

"Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini dao je snažnu potporu stožernoj hrvatskoj stranci i iznova kazao kako je naš narod neizostavan politički čimbenik Bosne i Hercegovine. Izvjesno je da Hrvati diljem Bosne i Hercegovine prepoznaju naše zalaganje za proeuropske ciljeve i izgradnju stabilne i razvijene BiH. Istodobno, jasno je i da dijele naše zabrinutosti, kao i borbu za prava hrvatskoga naroda", naglasio je predsjednik HDZ-a BiH.

Istaknuo je i da će se u predstojećem razdoblju snage HDZ-a BiH usredotočiti na Lokalne izbore u Gradu Mostaru koji će se održati 20. prosinca. 

Kazao je kako je Bosni i Hercegovini prijeko potrebna politička stabilnost, ali i da političke stabilnosti ne može biti bez legitimnih sugovornika i poštivanja prava konstitutivnih naroda. Stoga je, kako je naglasio, nužno ispoštovati potpisane političke dogovore, počevši od sporazuma HDZ-a BiH i SDA o izmjenama Izbornog zakona.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Hrvatske Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo radi pobjedničkih rezultata sestrinskog HDZ-a BiH, kao i radi snažnog odaziva hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini na održanim lokalnim izborima.

"Uz brojne projekte hrvatske Vlade koji su važni za hrvatski narod u BiH, nastavljamo se zajednički snažno zalagati za jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH te podupirati BiH na putu prema članstvu u EU i NATO-u. Kao prepoznat partner, Hrvatska demokratska zajednica daje punu podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini te njihovim legitimnim političkim predstavnicima u radu za boljitak čitave BiH", poručio je Plenković.

U izjavama za medijske predstavnike Čović je podcrtao rezultate koje je HDZ BiH ostvarila na izborima, ističući da je zadovoljstvo istim neminovno. Uputio je i zahvalu svima onima koji su prepoznali vrijednosti Hrvatske demokratske zajednice BiH i zalaganja za čovjeka i za očuvanje Bosne i Hercegovine kao moderne europske države.

Predsjednik HDZ-a i i hrvatske vlade Andrej Plenković u medijskom je obraćanju Draganu Čoviću čestitao na odazivu na lokalnim izborima unatoč covidu -19 kao i sjajnom uspjehu HDZ-a BiH. Time je, kako je kazao, HDZ BiH potvrdila status najsnažnije političke stranke Hrvata u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'