Bosna i Hercegovina     | 16.11.2020. 20:29 |

Izborni rezultati u Banjoj Luci, Bijeljini, Trebinju, Rudom, Čajniču

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Prema preliminarnim rezultatima Lokalnih izbora održanih jučer u Bosni i Hercegovini, koje je Centralna izborna komisija BiH ažurirala do 17.00 sati danas na službenoj web-stranici, u Banjoj Luci, gdje su obrađena sva biračka mjesta, Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika iz Partije demokratskog progresa (PDP), osvojio je najviše, 54,52 posto glasova, ispred Igora Radojičića (SNSD) sa 45,48 posto glasova birača.

Gotovo sva biračka mjesta obrađena su i u Bijeljini (99,44 posto), gdje je Ljubiša Petrović (SDS-PDP), kandidat za gradonačelnika, osvojio najviše, 47,54 posto glasova, a iza njega je Mićo Mićić (“Zajedno za Semberiju i Srpsku”) sa 40,57 posto glasova.

Jedna od općina u Republici Srpskoj u kojoj su također obrađena sva biračka mjesta je Rudo, a tamo je u izbornoj trci za načelnika, kandidat SNSD-a Dragoljub Bogdanović pobjednik sa 41,31 posto osvojenih glasova, dok je iza njega Rato Rajak (PDP) sa 39,94 posto.

U općini Čajniče, na osnovu glasova prebrojanih  sa svih biračkih mjesta,  pobjednik za načelničku poziciju je kandidat SDS-PDP Goran Karadžić (37,29 posto). Iza njega je SNSD-ov Neđo Mašić sa 32,56 posto osvojenih glasova.

U Trebinju je obrađeno 82,22 biračkih mjesta i prema tim rezultatima ažuriranim na web-stranici CIK-a oko 17.00 sati, prvi je SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Mirko Ćurić sa 54,12 posto osvojenih gasova. Iza Ćurića je Ilija Stanković (SDS-PDP) kojem su birači poklonili povjerenje od 45,88 posto.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'