Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 15:31 |

Ministar Lučić potpisao 249 ugovora za 29 općina u RS-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić potpisao je danas 249 ugovora o donaciji za korisnike iz Republike Srpske u podprojektu BiH5, u okviru Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica.

To praktično znači da počinje obnova i gradnja stambenih objekata za 249 porodica, a početak radova formalno je ozvaničen potisivanjem ovih ugovora. Radovi će biti završeni u narednom periodu, zavisno od vremenskih uslova, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

U saopćenju se navodi da će za povratnike u Banja Luci, Berkovićima, Bratuncu, Čajniču, Foči, Gacku, Gradišci, Han Pijesku, Kalinoviku, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Laktašima, Ljubinju, Milićima, Nevesinju, Novom Gradu, Novom Goraždu, Osmacima, Palama, Prijedoru, Rogatici, Rudom, Sokocu, Srebrenici , Trebinju, Trnovu, Višegradu, Vlasenici i Zvorniku biti izgrađeno 249 kuća.

- Implementacija projekta se nastavlja ubrzanom dinamikom kako bi se za svih 3.200 korisnika osiguralo stambeno zbrinjavanje u okviru RSP-a koji se zavšava u junu 2022. godine - navodi se u saopćenju, te podsjeća da je početkom oktobra potpisano 85 od ukupno 429 ugovora.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!