Bosna i Hercegovina     | 18.11.2020. 12:49 |

Novaković-Bursać će učestvovati na video-sjednici biroa PSVE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i potpredsjednica PSVE Snježana Novaković - Bursać učestvovat će na video - sjednici Biroa PSVE, koja će biti održan 19. novembra.

Na sjednici ovog stalnog tijela PSVE, zaduženog za koordinaciju aktivnosti i predstavljanje PSVE, bit će razmotren dnevni red, kao i format prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje je planirano da se održi od 25. do 29. januara 2021. godine.

Takođe će biti razmotren i prijedlog dnevnog reda sjednice Stalnog komiteta PSVE, koja će biti održan 20. novembra 2020. godine.

Kako je najavljeno, na sjednici Biroa PSVE bit će razmotren zahtjev pet političkih grupa u PSVE za održavanje rasprave na sjednici Stalnog komiteta o „Efikasnom odgovoru na krizu javnog zdravlja uz puno poštivanje ljudskih prava, demokratije i vladavine zakona“.

Prema najavama, Biro PSVE obavit će i intervjue s kandidatima za poziciju zamjenika generalnog sekretara Vijeća Evrope.

Za ovu poziciju kandidovani su Bjorn Berge iz Norveške i Leyla Kayacik iz Turske, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!