Ekonomija     | 18.11.2020. 14:13 |

Prezentacija projekta podrške poduzetnicama u implementaciji online poslovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Projekt pod nazivom „Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja“, koji implementira Privredna komora FBiH (PKFBH) u saradnji s Gender centrom FBiH, bit će predstavljen sutra na konferenciji za medije u PKFBiH.  

Cilj projekta je osnaživanje i podrška poduzetnicama pogođenim koronavirusom u izradi i implementaciji novog, online načina poslovanja i edukacija u samostalnom upravljanju. Prelazak na online poslovanje nameće se kao neminovnost za sve privredne subjekte, jer ublažava posljedice i omogućava nastavak poslovanja online putem.

Projekat je finansijski podržan iz sredstava FIGAP II programa. 

Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP II program 2018-2020), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH - Ministarstva za ljudska pravai i izbjeglice BIH, Gender centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine. Program podržava Kraljevina Švedske, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA.

Kao najugroženiju skupinu privrednih subjekata u implementaciji online poslovanja PKFBiH prepoznala je poduzetnice, te im se realizacijom ovog projekta pod pokroviteljstvom Gender centra FBiH želi pružiti podrška u implementaciji online poslovanja i osamostaljivanju. Izrada online alata  poduzetnicama pogođenim koronavirusom u okviru ovog projekta podrazumijeva edukaciju o vođenju alata za online poslovanje, te izradu web stranice, web shopa i društvenih mreža prilagođenih računarskoj i mobilnoj verziji.

Tokom press konferencije obratit će se direktorica Gender centra FBiH Ana Vuković, potpredsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić i korisnice projekta, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta