Bosna i Hercegovina     | 19.11.2020. 16:02 |

Cikotić razgovarao s predstavnicima UNHCR-a i UNICEF-a o migrantskoj krizi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu s predstavnicama UNHCR-a i UNICEF-a u BiH, Lucie Gagne i Rownak Khan, a ključna tema razgovora bili su migraciona kriza i rješavanje zajedničkih izazova u ovoj oblasti.

Ministar Cikotić je istaknuo dosadašnju uspješnu saradnju Ministarstva sigurnosti sa ove dvije UN-ove organizacije, naglasivši važnost zajedničkog rada i nastavka partnerskih odnosa u budućnosti kako bi se što bolje odgovorilo na sve izazove migrantske krize.

Posebno je razgovarano o zaštiti i smještaju porodica sa djecom i maloljetnika bez pratnje. 

Ministar Cikotić je potvrdio da je BiH do sada imala poseban senzibilitet prema ovim najugroženijim kategorijama migranata, te da će nastaviti i ubuduće da im pruža adekvatnu zaštitu, posebno zbog dolaska zime i hladnijeg vremena.

Istovremeno, ukazao je na plan sigurnosnih mjera koji poduzima BiH u cilju smanjenja priliva ilegalnih migranata, suzbijanja trgovine ljudima i presjecanja lanaca krijumčara ljudima, kao i povećanja sigurnosti u BiH, posebno u lokalnim zajednicama u kojima se nalaze prihvatni centri za migrante - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.  

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'