Servisne informacije     | 20.11.2020. 07:47 |

U Bosni jutros oblačno s kišom, u Hercegovini umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini i na zapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan Sedlo 1, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Sokolac 2, Bugojno, Jajce, Srebrenica i Zenica 4, Sanski Most i Tuzla 5, Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac i Livno 6, Doboj 7, Trebinje 8, Neum 10 i Mostar 11 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje. Tokom dan sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Vjetar umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. Krajem dana i tokom noći kiša može prelazit i u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 5 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo