Ekonomija     | 20.11.2020. 10:43 |

Kongres pčelarstva okupio stručnjake iz cijelog svijeta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima počeo je danas, a u dva dana okupit će u online verziji 200 učesnika iz cijelog svijeta. Najavljeno je da će na skupu, među ostalima, govoriti i predstavnica Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (UN FAO) Anna Burka.

Iz organizacije Kongresa naglašavaju da će u programu govoriti o standardizaciji i tehnologiji proizvodnje pčelinjih proizvoda, bolestima pčelinjih zajednica, a bit će riječi i o apiterapiji.

- Posebnu pažnju smo posvetili istraživanjima koja se tiču izazova pandemije Covid-19 i načinima kako pčelarska zajednica može dati doprinos u toj zajedničkoj globalnoj borbi - poručili su.

Pčelarska zajednica iz cijelog svijeta s pažnjom prati stanje zdravlja, prehrane i ekonomije u vremenu izazova nastalih zbog pandemije Covid-19. Zbog toga su organizatori naglasili važnost saradnje i komunikacije, te povezivanja koje može dati važan doprinos na prevazilaženju tih izazova.

Peti kongres o pčelarstvu realizira se u suradnji s partnerima, a organizatori su taj skup okarakterizirali kao značajan ne samo za bh. pčelarstvo, već i za pčelarstvo u regiji.

- Pred nama su dva dana produktivne diskusije, prezentacija i razgovora koji mogu donijeti veliku korist za sektor pčelarstva kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji - dodaju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'