Sport     | 20.11.2020. 15:00 |

Tara Bohatjuk dobila stipendiju Ministarstva kulture i sporta KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u boksu Tara Bohatjuk stekla je status perspektivne sportistkinje "Internacionalne C klase" i ostvarila pravo na mjesečnu stipendiju u trajanju od godinu dana.

Na taj način je ispunjeno obećanje koje je na početku mandata dao ministar Kenan Alikadić da će vrhunski sportisti, treneri, sportski radnici, dobiti zasluženo mjesto i priznanja za svoje uspjehe, saopćeno je iz Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ministarstvo podsjeća da je na inicijativu ministra Alikadića usvojen Pravilnik koji je sportistima do 18 godina dao mogućnost naknade, kakvu zaslužuje i Tara Bohatjuk.

Ona je svojim izuzetnim rezultatima pokazala da Kanton Sarajevo i BiH imaju sportiste pred kojima je velika budućnost. Mlada bh. bokserka plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva za mlade u Budvi i za BiH osigurala tek drugu evropsku medalju.

Bohatjuk, koja je članica Bokserskog kluba Novi Grad i bokserske reprezentacije BiH, u Budvi je slavila protiv prvakinje Španije Arroyo Rodriguez Nayara, te osvojila bronzu, a u subotu se u polufinalu sastaje sa juniorskom prvakinjom Evrope, predstavnicom Crne Gore, Bojanom Gojković.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana