Bosna i Hercegovina     | 20.11.2020. 15:39 |

Cikotić sa komandantom NATO štaba u Sarajevu: Ostvarena funkcionalna saradnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Williamom Edwardsom.

Ocijenjeno je da je kroz dosadašnje partnerske odnose ostvarena funkcionalna saradnja, koja se ogledala i kroz brojne obuke i vježbe u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja za odgovor na eventualne prirodne i druge nesreće, ali i kroz konkretnu materijalnu pomoć za jačanje kapaciteta institucija BiH.

Ukazano je na važnost nastavka provođenja Programa reformi u cilju podizanja standarada u oblasti sigurnosti te jačanja sposobnosti institucija BiH da adekvatno odgovore na sigurnosne izazove.  

Ministar Cikotić je ponovio odlučnost BiH za jačanje partnerskih odnosa i nastavak saradnje sa NATO-om te spremnost za zajedničku borbu protiv globalnih sigurnosnih izazova.

S obzirom da brigadni general Edwards uskoro odlazi sa pozicije komandanta NATO štaba u Sarajevu, ministar Cikotić mu je poželio mnogo uspjeha na novoj dužnosti i u nastavku profesionalne karijere, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo