Regija     | 20.11.2020. 19:08 |

Slovenija: U grupi organizatora ilegalnih migracija i čuvari doma za azilante

FENA Agencije

LJUBLJANA, 20. studenoga (FENA) - Slovenska policija kazneno je prijavila 12 osoba za prebacivanje ilegalnih migranata u europske države, a među njima je i nekoliko zaštitara iz ljubljanskog centra za azilante.

Riječ je o grupi koja je migrante krijumčarila balkanskom rutom prema Sloveniji i iz Ljubljane dalje prema drugim europskim državama,  a ciljne zemlje bile su Italija, Njemačka i  Francuska, prenosi Hina.

Dvanaest osumnjičenika tereti se da su se zajedno sa zasad neidentificiranim supočiniteljima udružili u zločinačku organizaciju i zbog koristoljublja, preko tzv. balkanske rute, preko Slovenije  krijumčarili strance iz Turske, Iraka, Irana, Pakistana, Afganistana, Bangladeša i Somalije, kazao je u izjavi  za novinare u petak Stojan Belšak iz ljubljanske kriminalističke policije.

Djelatnost grupe pratila se već duže vremena, a u zaključnoj akciji sredinom tjedna privedeno je sedam osoba, dok su protiv sveukupno 12  osoba podnesene kaznene prijave.

 Među prijavljenima su i slovenski državljani, pa i više osoba koje su obavljale poslove zaštite u centru za azilante u Ljubljani, potvrdila je policija.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo