Stranačke aktivnosti     | 22.11.2020. 18:44 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka Brčko: Koalicija sa SDA samovoljan čin jednog člana SDP-a, nastavljamo kao BH blok

Povodom samovoljnog čina predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH Esada Atića kojim je mimo dogovora sa koalicionim partnerom Našom strankom,  potpisao sporazum o  formiranju većine sa SDA, SBiH i Alijom Denjagićem reagirao je Gradski odbor Naše stranke u Brčkom.

„U Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg  krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

Takođe smatramo da je Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te na ovaj način načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom. Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kojima smo formirali koaliciju 'BH Blok - SDP BiH i Naša stranka', izigrao povjerenje glasača,  građana Brčkog i naše povjerenje.

Ono što nas ohrabruje je činjenica da ovo nije stav članstva SDP-a i ljudi s kojima smo se borili se za drugačije i bolje Brčko, te da će ideja na kojoj smo zasnovali koaliciju opstati.

U Našoj stranci Brčko, bez obzira na sve, nastavit ćemo raditi na principima na kojima su naše kolege u Sarajevu učinile promjenu od istorijske važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine, jer samo tako Brčko može postati bolje mjesto za život.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!