Servisne informacije     | 23.11.2020. 06:55 |

Zbog niskih temperatura moguća poledica u planinskim peredjelima i na mostovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Zbog niske jutarnje temperature moguća je mjestimična poledica na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Lašvu i Spreču, kao i na putu Konjic-Jablanica. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo