Stranačke aktivnosti     | 23.11.2020. 08:27 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

u povodu nedopustive šutnje izabranih zvaničnika na ubistvo mladića u Sarajevu i proteste očajnih građana koji traže zaštitu od migranata bez identiteta

Nedopustiva je šutnja izabranih političkih zvaničnika, od Predsjedništva BiH do državnih, entitetskih i kantonalnih organa - na ubistvo mladića u Sarajevu i proteste očajnih građana koji traže sigurno okruženje za svoje porodice i da država poduzme potrebne mjere kako bi se spriječio nekontrolisani ulazak migranata, obezbijedio kontrolisan boravak i što brži prolazak kroz državu, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.  

Mora prestati migrantsko nasilje, jer Sarajevo kao glavni grad države, a i ostali gradovi i opštine, ne smiju biti mjesta opasnog življenja ni po kojem osnovu i građanima se mora prioritetno omogućiti sloboda kretanja bez straha od migranata bez identiteta i njihovog nekontrolisanog kretanja.

Migranti predstavljaju posebnu opasnost prvenstveno zbog neodgovarajućih propisa kojima se utvrđivanje identiteta migranta vrši na osnovu izjava drugih migranata kojima je na isti način utvrđen navodni identitet. Time se omogućava ulazak i boravak u državi licima koji mogu biti ubice i izvršitelji teških krivičnih djela u državama iz kojih dolaze, a koji se kreću u gradovima i naseljima u BiH bez adekvatne kontrole, što rezultira čestim međusobnim tučama između migranata i smrtnim posljedicama i po bh. građane ubistvom mladića u Sarajevu, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu