Bosna i Hercegovina     | 23.11.2020. 09:42 |

Mahmutbegović: Nadarević ostavio neizbrisiv trag u kulturnom stvaralaštvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je, u povodu smrti istaknutog bosanskohercegovačkog glumca Mustafe Nadarevića, telegram saučešća njegovoj porodici i prijateljima te kulturnoj javnosti.

- S dubokom tugom primila sam vijest o smrti velikana našeg glumišta, Mustafe Nadarevića, velikog glumca i čovjeka. Otišao je jedan od najvećih glumaca, kojeg je dala Bosna i Hercegovina. Opus uloga po kojima ćemo ga pamtiti je uistinu impresivan, a pola stoljeća njegovog djelovanja ostavio je neizbrisiv trag u kulturi južnoslavenskog prostora.

Ono po čemu ćemo ga se posebno sjećati jeste činjenica da je bio izuzetno emotivno i umjetnički vezan za Bosnu i Hercegovinu. Potvrdio je to nebrojeno puta, pa i u najtežim trenutcima agresije na našu državu i opsade Sarajeva. Porodici, prijateljima, te kompletnoj kulturnoj javnosti Bosne i Hercegovine i regiona upućujem izraze najiskrenijeg saučešća - navodi se u pismu saučešća Melike Mahmutbegović, prenosi Služba za odnose s javnošću.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo