Kultura     | 23.11.2020. 12:05 |

Spahić: Nadarević je zračio snagom znanja i mudrosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Direktor Internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić izrazio je iskreno saučešće porodici, prijateljima i pozorišnoj zajednici povodom smrti Mustafe Nadarevića.

- Mustafa Nadarević bio je glumac, reditelj i profesor koji čini da njegova jedinstvena umjetnost glume mijenja našu svakodnevnicu i snoviđenja. Jednako na sceni sa svojim kolegama, kao i u životu zračio je gospodstvom ponosnog čovjeka i snagom znanja i mudrosti - izjavio je Spahić.

Dodao je da je „Nadarević  svojim rediteljskim opusom potvrdio svoju osebujnu pozorišnu poetiku“.

- Bio je profesor koji je učio sa generacijama umjetnika s kojima je i stvarao da magija teatra opstaje ukoliko glumac ima vlastiti integritet u svim ulogama, na sceni i izvan nje. Publika koja je učestvovala u njegovom teatarskom, filmskom i televizijskom stvaralaštvu pamti svaku njegovu maestralnu ulogu i savršenu i kreativnu igru sa njegovim kolegama.

Ljudi, kuće, ulice i trgovi i pozorišta zauvijek će pamtiti Mustafu Nadarevića jer je svima nesebično darivao svoje čudesne darove umjetnosti života - navodi Spahić, saopćeno je iz Press službe Sarajevske zime.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana