Svijet     | 23.11.2020. 17:55 |

Rusija zabilježila novi dnevni rekord broja zaraženih

FENA Internet

MOSKVA, 23. novembra (FENA) - Broj dnevnih zaraza koronavirusom u Rusiji u ponedjeljak je dostigao novi rekord kada su vlasti izvijestile o rekordnih 25.173 novozaraženih. Posljednjim brojkama je ukupan broj zaraženih u zemlji nadmašio 2,1 miliona.

Ruska radna grupa za borbu protiv koronavirusa također je javila o 361 preminuloj osobi u ponedjeljak, povećavajući ukupan broj umrlih od početka pandemije na više od 36.500.

Rusija, koja trenutno ima peti broj zaraženih u svijetu, pogođena je rapidnim povratkom virusa od septembra. Uprkos tome, vlasti insistiraju da ne planiraju uvesti drugi lockdown ili ukinuti poslovne aktivnosti širom zemlje.

Sibirska republika Buratja, u blizini granice s Mongolijom, prošlog je ponedjeljka zatvorila poslovne prostore koji nisu od ključnog značaja kako bi suzbila širenje virusa i trenutno je jedina ruska regija koja je to učinila.

Upitan danas zašto ostale teško pogođene ruske regije ne sllijede primjer Buratje, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da regionalne vlade odlučuju kakve će restrikcije uvesti na svojim teritorijama u zavisnosti od uslova u njima, kao što su brojke dostupnih medicinskih radnika i bolničkih kreveta, prenosi AP.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'