Sport     | 23.11.2020. 19:05 |

Taekwodo: Bh. takmičari osvojili 15 medalja na Evropskom klupskom prvenstvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Na 8. otvorenom evropskom klupskom prvenstvu u taekwondou, koje se održano u Zagrebu, bh. takmičari osvojili su 15 medalja.

Bosnu i Hercegovinu je na ovom takmičenju predstavljalo 28 takmičara iz devet klubova, a najbolje rezultate u kategoriji kadeta i juniora ostvarili su Ada Avdagić iz Taekwondo kluba Sarajevo koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniora -42 kg, te Fahrudin Adilović iz ekipe Bosna Visoko koji se okitio zlatom u kategoriji kadeta – 57kg, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Bronzane medalje osvojile su kadetkinje ekipe Brčko, Milica Vasić u kategoriji -37kg i Jelena Vasić u kategoriji -45kg, te juniori Njegoš Pantić iz ekipe Jopa, kategorija -51kg, i Nadina Mehmedović iz Taekwondo akademije Tešanj u kategoriji juniora -63kg.

U kategoriji seniora odličan rezultat ostvarila je ekipa Taekwondo klub Novi Grad sa ukupno šest medalja, od čega četiri zlatne.

Prva mjesta osvojili su Nedžad Husić (-68 kg), Jusuf Ali Rašidagić (-80 kg), Džejla Makaš (-49kg), Katarina Kraišnik (-53kg), srebrenu medalju osvojio je Sadmir Habibović (-63kg), dok je bronzani bio Timur Subašić (-74kg).

Trener ekipe Novi Grad Haris Husić nije krio zadovoljstvo rezultatima njegove ekipe.

- Osjećaj je fenomenalan. Jedan klub iz države koja nema previše sluha za sport da napravi ovakav rezultat. Iskreno, najveći problem imali smo u samom dolasku na turnir, zbog procedura i protokola u vezi sa Covidom na samom takmičenju. Sve ostalo išlo je ok. Kada se radi jako rezultat dođe kao šlag na tortu. Čestitam mojim šampionima, kao i ostalim takmičarima koji su napravili sjajne rezultate - kazao je Husić. 

Dodao je da je posebno sretan što su takmičari TKD Novi Grad uspjeli da osvoje pehar za najbolji tim u konkurenciji mlađih seniora, ta da tako nešto teško može da dostigne neki klub u državi.

Član ekipe Mladosti Erol Nući osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora -87kg, dok je srebro osvojila njegova klupska kolegica Dora Marušić u kategoriji seniora -73kg. Srebrena je bila i Ivana Šarenac u konkurenciji seniora, kategorija -67kg iz ekipe Brčko.

Ovo je prvo veliko takmičenje u taekwondou nakon početka pandemije.

Iz Taekwondo saveza BiH  podsjećaju da će Bosna i Hercegovina, tačnije grad Sarajevo biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama, te Evropskog prvenstva za kadete od 10. do 13. decembra ove godine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo