Kultura     | 23.11.2020. 21:22 |

Osamnaesti TKT Fest pod motom 'Punoljetstvo na margini'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Ovogodišnji TKT Fest koji je tradicionalno započinjao na Svjetski dan teatra 27. marta, zbog pojave virusa Covid 19, doživio je nekoliko preinaka te ostao u kontaktu sa svojom cijenjenom publikom online umjetničkim programom dokumentarističkog karaktera.

Osamnaesti TKT Fest - dani akademskog teatra 2020. realizira se pod motom "Punoljetstvo na margini" i trajati će od 28. novembra  do 2. decembra 2020. godine. Teatar će publici ponuditi pet  pomno odabranih predstava, koje tematikom zadiru u dubinu preispitivanja čovjeka i traženja njegovog osobnog identiteta.

Posebnost ovog festivala ogleda se u promociji monografije posvećene 40. obljetnici umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade Keroševića.

Predstave će se realizirati na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 19.30 sati uz provođenje svih epidemioloških mjera. Ove godine ulaz na predstave je besplatan, a ulaznice unaprijed rezervisane.

Za vrijeme trajanja Festivala svakodnevno će biti snimana i televizijska hronika, u profesionalnoj video realizaciji i produkciji, sastavljenu iz tri dijela - Vox populi, Gosti i Kritika, u trajanju od tri do pet minuta. 

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji, a i u državi BiH održava, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente akademija iz BiH i ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.

U subotu, 28. novembra u 19.30 sati, na otvaranju će biti promovisana monografija Vlado Kerošević, a zatim je na programu predstava "Šta se bijeli u gori zelenoj", autora Sadika Kahrimanovića u izvođenju Koprodukciji Teatara kabare, Studentske scene ADU i Art centra  Ankata iz Tuzle. 

Od 29. novembra do 2. decembra  na repertoaru su predstave "Jedna od sestara"  autora Kordelija Paladina u režiji Roberta Raponje (29. novembra), zatim predstava "Šta ćemo sad"  autora Branka Đurića u režiji Erola Kadić (30. novembra), Ispitna predstava "Ženidba" autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Damira Altumbabića (1. decebra), te predstava "Pluća"  autora Duncan Macmillana u režiji   Aide Bukvić  (2. decembra), saopćeno je iz Teatra kabare Tuzla.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu