Najave     | 24.11.2020. 06:59 |

Predstavljanje rezultata istraživanja Westminster fondacije o životu mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - U okviru javne diskusije pod nazivom „Život mladih u BiH: Da li je vrijeme za promjene“, čije je održavanje najavljeno za utorak, 24. novembra, u online formatu bit će predstavljeni rezultati istraživanja Westminster fondacije za demokratiju.   

Kroz program koji podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva (UK), Westminster fondacija za demokratiju radi na podsticanju političkih aktera da se aktivnije bave kreiranjem politika koje bi doprinijele rješavanju problema mladih u BiH.

Kako se u najavi događaja navodi, mladi ljudi u Bosni i Hercegovini nalaze se na marginama društva, a nezaposlenost jedan je od vodećih uzroka odlaska mladih u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima za život.

Spomenuto istraživanje provedeno je radi sagledavanja načina na koji je kriza izazvana https://www.fena.ba/author/news/local_articlespandemijom koronavirusa utjecala na životne uslove i stavove mladih.

Panelisti i panelistice će se osvrnuti na probleme u oblastima zapošljavanja, obrazovanja, uključenosti mladih u donošenje odluka, kao i njihovim planovima za napuštanje BiH, te u kojoj mjeri su problemi s kojima se mladi u BiH suočavaju postali još prioritetniji za rješavanje.

Istraživanje je uz podršku Westminster fondacije za demokratiju provela Agencija za ispitivanje javnog mnijenja Prism Research & Consulting od 17. jula do 3. augusta 2020. godine na reprezentativnom uzorku od 1.005 ispitanika u dobi od 18 do 30 godina.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana