Kultura     | 24.11.2020. 07:03 |

Promocija stripa 'Sarajevska priča' polaznika škole stripa CKM-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Promocija i izložba prvog strip izdanja polaznika škole stripa JU Centar kulture i mladih Sarajevo ''Sarajevska priča'' bit će upriličena danas u Fotogaleriji Jelićeva.

Strip je baziran na tekstu Borisa Lalića i govori o razvoju grada još od perioda neolita, kroz njegovu interesantnu, dinamičnu i veoma bogatu historiju.

Na projektu su radili umjetnički rukovodilac škole Majo Pavlović, sarajevski strip autor, vizualni umjetnik i nastavnik Likovne kulture u Osnovnoj školi Čengić Vila 1, bh. književnik Boris Lalić i polaznici Ivan Ćulina, Ilma Tuka, Jasmin Vuk, Adnan Gegić, Jelena Popović, Tina Zvečevac, Nina Bogdanović, Matea Frajković, Emin Jaganjac i Ajla Hasanbegović.

"Sarajevska priča" će dobiti i svoj nastavak u kojem će kroz kreiranje likova, crtanje skica i tabli stripa te popratnim tekstom biti dočarano novije doba grada, koji je zbog svoje duge historije i vjerske i kulturne raznolikosti vječita inspiracija za sve umjetničke izražaje, pa tako i za devetu umjetnost, saopćeno je iz Centra kulture i mladih.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo