Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 11:30 |

Mahmutbegović čestitala građanima Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitke svim narodima i građanima povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Mahmutbegović ističe da je Dan državnosti Bosne i Hercegovine zasigurno jedan od najznačajnijih datuma u viševjekovnoj historiji države BiH jer simbolizira obnovu državnosti BiH i potvrđivanje njenih historijskih granica koje datiraju još iz perioda srednjovjekovne Bosne.

- Na ovaj dan, trebamo se sjetiti svih naših šehida, njihovih porodica i hrabrih boraca koji su svoj život ugradili u temelje naše jedine i jedinstvene države - za bolje sutra svih nas! Uvijek ćemo se zalagati, kao i do sada, čak i u najtežim vremenima, za očuvanje, razvoj i unapređenje multikonfesionalne i multikulturalne Bosne i Hercegovine, međunarodno priznate suverene države svih njenih naroda i građana, bazirane na poštivanju drugog i drugačijeg, države u kojoj se uvijek živjelo, u kojoj se živi i u kojoj će se uvijek živjeti 'jedni sa drugima', a nikada 'jedni pored drugih', države u kojoj se poštuje i nacionalno i građansko, jednostavno, države u kojoj će biti dovoljno mjesta i koja će biti dovoljno široka za sve njene dobronamjerne građane. Čuvajte našu Bosnu i Hercegovinu, budite ponosni na sve ono što ona jeste i što će, uz rad i zalaganje svih nas, biti! - poručila je Mahmutbegović u čestitki.

Ona je, uz čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti, svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine uputila želje za bolju i perspektivniju budućnost, uz međusobno razumijevanje, toleranciju i suživot.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo