Stranačke aktivnosti     | 24.11.2020. 15:13 |

Saopćenje za javnost SDA KO HNK

FENA Saopćenje

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Svakog Dana državnosti sa dubokom zahvalnošću i neizmjernim poštovanjem sjećamo se bh. patriota koji su se kroz historiju snažno suprostavili fašizmu, odbranili i sačuvali suverenitet i teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine. Kao jedinstvena i nedjeljiva država njenih građana i ravnopravnih naroda, kako je definisana na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, 25. novembra 1943. godine, i dalje je najvažniji segment funkcioniranja i temelj njenog daljnjeg razvitka i napretka. Na putu slobode i razvoja, principa ravnopravnosti i demokratije, ovog Dana s posebnim poštovanjem sjećamo se svih patriota koji su i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu dali svoje živote. Njihova borba naš je svakodnevni motiv da podstičemo zajedništvo i jačamo put uspješne, demokratske Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih naroda.


Bosna i Hercegovina nikada neće biti okovana jednom društvenom grupacijom, i neće trpiti ničiju prisvojenost, jer je ona domovina svih njenih naroda, svih ljudi koji je vole, koji se zalažu za njene interese i svakodnevno doprinose njenom jačanju. Zato je zadatak svih nas da se još snažnije i hrabrije borimo i svim građankama i građanima osiguramo kvalitetnu budućnost, te da istrajemo u njenom očuvanju.


Iako i danas postoje snage koje, nažalost, nisu odustale od narušavanja nedjeljivosti, suvereniteta i jedinstvenosti naše domovine, iskrene patriote i njeni čuvari nikada neće dozvoliti realizaciju takvih namjera, nego će se protiv mržnje i netrepeljivosti boriti demokratijom i tolerancijom. Vrijeme je da jedini druge počnemo ohrabrivati na putu razvoja Bosne i Hercegovine, da prestanimo praviti podjele i novim mostovima, ujedinjenjem kao i mnogo puta do sada pokažemo da naša domovina pripada svim našim građanima na svakom dijelu njene teritorije.


Nijedan društveni ili politički sistem nije savršen. Dijalogom, umnošću, saradnjom, poštovanjem i povjerenjem, može se i treba raditi na njegovom poboljšanju i jačanju. Zato, u vremenu izazova, na svim građanima je da najodgovornije pristupamo našim obavezama i damo doprinos izgradnji i napretku jedine nam domovine. Mudrošću i pravim odabirom u vremenu koje je pred nama trebamo doprinijeti njenom osnaživanju. Vjerujmo u ono što radimo i pozitivnom talasom energije i optimizmom pokažimo da biramo prosperitet, jaku i stabilnu domovinu i zajedno izgradimo sigurnu i kvalitetnu budućnost za naše buduće generacije.


U to ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovina u zemlji i inostranstvu čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Edin Mušić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije