Ekonomija     | 24.11.2020. 15:50 |

PKFBiH i Turistička zajednica KS o boljoj promociji bh. turističkih potencijala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Privredna/Gospodarska komora FBiH je u svom uredu u Mostaru, na radnom sastanku, ugostila predstavnike Turističke zajednice Kantona Sarajevo na čelu sa predsjedavajućim Povjerenstva Mufikom Muslićem.

Predsjednik Komore Marko Šantić pozdravio je Muslićev angažman, te naglasio važnost suradnje dviju institucija, svih postojećih turističkih zajednica u Federaciji BiH, kao i zajednički angažman, sinergiju i rad na već postojećim, ali i budućim projektima na oživljavanju i poboljšanju trenutnog stanja turističke privrede.

Razgovarano je o modelima buduće suradnje na zajedničkoj, boljoj i jačoj promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, i zajedničkim nastupima prema tržištima u regiji.

Uspješnom realizacijom na sastanku dogovorenih prijedloga projekata bila bi u velikoj mjeri omogućena bolja i kvalitetnija promocija Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije, ali i aktivnije i kvalitetnije sudjelovanje turističkih djelatnika, što bi krajnje rezultiralo sa povećanjem broja dolazaka i noćenja turista u Bosni i Hercegovini.

Na taj način Privredna komora FBiH, odnosno njeno Udruženje za turizam bi svojim članicama olakšalo rad i pomoglo djelovanje u pravcu oporavka i ublažavanja štetnih posljedica pandemije COVID-19, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom