Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje

Čestitka povodom 25. novembra,

Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 25. novembra, Dana državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine u ime Stranke za Bosnu i Hercegovinu i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori .        

Čestitke upućujem i našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, kao i porodicama onih koji danas više nisu sa nama. Odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog stoljeća odbranili smo državu Bosnu i Hercegovinu i očuvali antifašističku tradiciju ZAVNOBiH-a na ovim prostorima, na kojoj je utemeljen i 25. novembar. To je naš zalog budućim generacijama, a ujedno i poruka onima koji ne poštuju suverenitet i teritorijalni integritet  Bosne i Hercegovine da se ovaj datum ne može izbrisati iz historije bosanskohercegovačkih naroda i građana.

Bosna i Hercegovina će, kao i uvijek do sada, nadživjeti sve nas.                                                                                 

Uz najiskrenije čestitke,

Amer Jerlagić

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.