Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 16:38 |

Ganić i Huskić čestitali Dana državnosti BIH

FENA Saopćenje

ZENICA, 24. novembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U  čestitki  se navodi da je 25. novembar dan kada se s ponosom prisjećamo svih Bosanaca i Hercegovaca koji su 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBIH-a, potvrdili identitet i državni suverenitet BiH  u njenim historijskim granicama, kao multireligijske, multietničke i multikulturalne države.

 - Nove generacije su dužnik naših predaka koji su herojskom i pravednom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države. S  poštovanjem se prisjećamo i svih patriota koji su stali u odbranu međunarodno priznate države BiH od agresije 1992. godine.Posebno onih koji su u toj časnoj borbi dali i svoje živote. Građanima ZDK-a čestitamo Dan državnosti, sa željom da svi zajedno svojim radom i zalaganjem stvorimo uslove za bolje sutra te da jačamo državnost svoje domovine po mjeri svih njenih građana - navodi se u čestitki, saopćeno je iz Pres službe ZDK.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo