Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 17:29 |

Čović i ambasadorica Strömquist: Intenziviranje gospodarskih odnosa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas veleposlanicu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist.

Na početku susreta sugovornici su se usuglasili da su odnosi dviju zemalja dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da u narednom razdoblju očekuju intenziviranje gospodarskih odnosa i bolju ekonomsku suradnju.

Čović je predstavio veleposlanici Strömquist aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, posebno u svjetlu održanih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, kao i tijek kampanje za izbore u Gradu Mostaru. Tijekom sastanka istaknute su i aktivnosti koje se provode pri rješavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine u procesu približavanja Europskoj uniji.

Veleposlanica Strömquist je potvrdila snažnu potporu Švedske procesu europskih integracija BiH, najavljujući konkretnu pomoć pri provedbi reformi i aktivnosti s ciljem što skorijeg uključivanja BiH u Europsku uniju.

Čović je zahvalio veleposlanici Strömquist za svu pruženu pomoć koju je Kraljevina Švedska pružila Bosni i Hercegovini. Zaželio joj je, također, uspješan nastavak veleposlaničkog mandata, kao i nastavak dobre suradnje, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo