Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 19:42 |

Ambasador BiH u Danskoj Emir Poljo podsjetio na značaj Dana državnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Danskoj Emir Poljo putem video linka večeras se iz Ambasade BiH u Kopenhagenu obratio bh. dijaspori, istaknuvši važnost obilježavanja najvažnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine među bh. dijasporom u toj zemlji.

U obraćanju se prisjetio nekoliko važnih godišnjica koje zbog pandemije Covid 19 nisu mogle biti obilježene, navodi se u saopćenju ambasade Bosne i Hercegovine u Danskoj.

Jedna od tih godišnjica je i 25 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, te je Poljo istaknuo kako bi nakon četvrt vijeka trebali očekivati da se nepravde koje su ugrađene u Dayton uklone.

Također je podsjetio na 18. novembar 1990. godine. Na taj dan prije tri decenije organizirani su prvi višestranački izbori u Bosni i Hercegovini kada je BiH zakoračila u svijet savremene liberalne demokratije.

Ambasador Poljo je podsjetio da su prije 25 godina otvorene prostorije Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu, a Kraljevine Danske u Sarajevu.

- Danska je veliki prijatelj naše zemlje, koja pruža nesebičnu podršku putu Bosne i Hercegovine u euro-atlantske intergracije - naglasio je.

Ambasador BiH u Danskoj je podvukao da je cilj stabilna i demokratska Bosna i Hercegovina, moderna i prosperitetna država, članica Evropske unije i NATO-a, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom