Regija     | 25.11.2020. 11:13 |

U Sloveniji 2226 novozaraženih koronavirusom, 43 mrtvih

FENA Saopćenje

LJUBLJANA, 25. studenoga (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 8063 testa potvrđeno 2226 novih zaraza koronavirusom, a od posljedica Covida-19 umrlo je još 43 oboljelih, objavila je u srijedu slovenska vlada.

Riječ je o trećem najvećem dnevnom broju zaraženih od početka epidemije, nakon što je 27. listopada bilo 2611 zaraženih, a i udio pozitivnih testova je povećan u odnosu na prethodni dan i iznosio je 27,61 posto, kad su zabilježene 1302 zaraze i 59 mrtvih, najviše do sada, prenosi Hina.

Slovenska vlada u četvrtak će odlučivati o epidemiološkim mjerama, a vladin stručni tim za Covid-19 predložio je da se sve restriktivne mjere produže i na idući tjedan.

Stroge mjere i zatvaranje u Sloveniji su na snazi već skoro mjesec dana, a neki smatraju da bi trebale ostati na snazi do kraja godine, unatoč mišljenjima  je dosegnut tzv. "plato" drugog vala epidemije i da bi broj dnevnih zaraza mogao krajem ovog i početkom idućeg tjedna početi padati, nakon čega će početi padati i broj hospitalizacija.

U Sloveniji je od početka epidemije od posljedica Covida-19 umrlo 1199 ljudi, a mediji navode da je po međunarodnim podacima Slovenija na prvom mjestu po mortalitetu među oboljelima u zadnjih sedam dana.

 

Premijer Janez Janaša danas će u parlamentu predstaviti novi zakonski paket pomoći za koronakrizu koji među ostalim donosi i veliko povećanje kazni za prekršitelje epidemioloških mjera koje bi se naplaćivale u iznosima od tisuću do deset tisuća eura, no oporba je amandmanom na zakon tražila da se od toga odustane.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!