Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke (SDS)

Saopćenje

Gradonačelnici Bijeljine i Banjaluke izabrani su po važaćim zakonima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a izbor LJubiše Petrovića i Draška Stanivukovića je demokratska volja građana – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

„Prekrajanje zakona nakon izbora, koje je najavio SNSD, da bi razvlastio gradonačelnike izabrane od naroda i vlast dao ljudima kojima Bijeljinci i Banjalučani više ne vjeruju, udar je na demokratiju i njene osnovne principe“ – naglasio je Šarović.

On je kazao da Petrović i Stanivuković nisu u izbornoj kampanji nezakonito raspolagali javnim resursima niti činili bilo kakve druge predizborne manipulacije i da je njihova pobjeda je ubjedljiva, uvjerljiva i najčistiji je izraz slobodno iskazane volje građana.

„Pokušaj da se ovo izmijeni nije udar na njih dvojicu, nego na građane koji su ih izabrali sebi za gradonačelnike i na osnovna demokratska prava stanovnika Republike Srpske. Stanovnici ova dva grada neće prihvatiti da njihovo biračko pravo i demokratija budu izigrani promjenama zakona poslije izbora i onaj koji to pokuša moraće se suočiti sa posljedicama postizbornog prekrajanja izborne volje građana“ – ponovio je predsjednik Srpske demokratske stranke.

Šarović je istakao da će Srpska demokratska stranka podržati građane u opravdanim zahtjevima da se njihova demokratska volja ispoštuje do kraja.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.