Stranačke aktivnosti     | 25.11.2020. 12:50 |

Saopćenje za javnost Naše stranke (NS)

FENA Saopćenje

Govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a osudika je Naša stranka.

"Govor Milorada Dodika pred Vijećem sigurnosti UN-a, u kojem pojedine visoke predstavnike u BiH naziva najpogrdnijim imenima, izraz je najgoreg primitivizma. Iako je nastupao u svojstvu lidera jedne političke partije, nemoguće je ne uzeti u obzir i činjenicu da je on predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine te da pred cjelokupnom međunarodnom javnošću srozava ugled krovne političke institucije u BiH te i cijele države.

Za pohvalu je to što su ambasadari gotovo svih zemalja članica pri Vijeću sigurnosti osudili njegovo ponašanje i za nadati se da će nakon njegovog govora međunarodnoj političkoj javnosti postati jasno da on ne može biti pouzdan partner u gradnji bolje budućnosti za našu zemlju te da treba izbjegavati sastanke na kojima će BiH predstavljati samozvani etnolideri a ne predstavnici institucija BiH. Svaki sastanak te vrste znači da je sudbina bh. naroda odvojiva od sudbine BiH i ohrabruje istupe poput sinošnjeg."

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom