Bosna i Hercegovina     | 25.11.2020. 14:05 |

Salkić: Građani BiH danas imaju mir, slobodu, nezavisnu i suverenu domovinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta Republike Srpske Ramiz Salkić prisustvovao je obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu i Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.

Salkić je naglasio da je današnji datum jedan od najznačajnijih u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine, te je podsjetio da ono što danas imaju građani Bosne i Hercegovine nemaju mnogi narodi u svijetu, to su mir, sloboda, nezavisna i suverena domovina.

- Naš cilj je jedinstvena i nedjeljiva Bosna i Hercegovina u kojoj će svi građani imati jednaka prava i jednake mogućnosti bez obzira kako se zovu, kako se Bogu mole i gdje žive. Naš cilj je univerzalan, on nije protiv bilo koga u ovoj zemlji - kazao je.

Napomenuo je da je cilj današnjeg okupljanja da se pošalje poruka da neće odustati, koliko god su prisutne sile koje zagovaraju podjelu zemlje te da će uvijek biti na braniku domovine.

- Važno je da naš trud i žrtvu prepoznaju oni koji mogu pomoći opstojnost Bošnjaka ovdje na Drini, jer da nas nema ovdje na Drini ne bi se imao ko okupiti danas i obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine - podvukao je.

Pozivao je da svi zajedno više rade na njegovanju i obilježavanju Dana nezavisnosti i Dana državnosti Bosne i Hercegovine jer je važno taj dan poslati poruku opstojnosti.

- Ono što mi imamo da obilježavamo kroz Dan nezavisnosti i Dan državnosti to nemaju mnogi narodi u svijetu. Ponekad zaboravljamo ono što danas imamo, to su mir, sloboda, nezavisna i suverena domovina - istaknuo je Salkić.

Kako je zaključio namjera je da se zajednički bori za jaču, prosperitetniju, sigurniju, stabilniju državu Bosnu i Hercegovinu, jer će to biti garant opstanka naroda na ovom prostoru i boljeg života svih građana u BiH, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Republike Srpske.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo