Bosna i Hercegovina     | 25.11.2020. 13:40 |

Ilidža - Kod spomenika u Velikoj aleji obilježen Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Zbog pandemije koronavirusa, Dan državnosti Bosne i Hercegovine ove godine na području općine Ilidža obilježen je drugačije nego inače. Učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeće na spomen-kosturnicu u Velikoj aleji i centralnom spomen obilježju, 25. novembra, skromno ali dostojanstveno obilježen je ovaj značajan dan, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Kako je rečeno na ovom skupu, uprkos pandemiji ovo je vrijeme da se prisjetimo principa ZAVNOBiH-a i proslavimo praznik kada je utemeljena država njenih građana i ravnopravnih naroda i kada je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine.

Delegacije Općine Ilidža, odnosno Općinskog vijeća, kordinacije boračkih udruženja, Udruženja antifašista NOR-a Ilidže, te političke stranke SDA, položile su cvijeće i odale počasti svim poginulim u NOR-u, kao šehidima i poginulim borcima u toku agresije na našu državu.

Abdulah Koldžo predsjednik Udruženja antifašista Ilidže izrazio je nadu da će mladi uskoro samostalno odlučivati u kakvoj državi žele živjeti, gdje neće biti nacionalnih podjela, već njegovanje državnosti uz prospretitet i ekonomski napredak.

Protokol polaganje cvijeća na spomen obilježjima održan je u skladu sa aktuelnim higijensko epidemiološkim prilikama, saopćeno je.

 

 

 

 


From: Edina Icindic <edinaicindic97@gmail.com>
Sent: Wednesday, November 25, 2020 12:38 PM
To: edina_icindic@hotmail.com <edina_icindic@hotmail.com>
Subject:

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'