Bosna i Hercegovina     | 25.11.2020. 15:38 |

Podignuta optužnica protiv Brčaka zbog izazivanja prometne nesreće

FENA Saopćenje

BRČKO, 25. studenoga (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Brčaka M. D. (40) zbog sumnje da je prije mjesec i pol dana u blizini tehničke škole u tom gradu izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna učenica.

Zbog kršenja prometnih propisa M. D. je optužen za ugrožavanje javnog prometa kojim je oštećena, uz gubitak svijesti, zadobila teške i po život opasne tjelesne ozljede, priopćeno je iz Tužiteljstva.

M. D. se tereti da je 7. listopada oko 7. sati, vozeći se putničkim motornim vozilom Citroen Xara Ulicom R. Dž. Čauševića prema zgradi Doma zdravlja, propustio obratiti pažnju na djecu, koja su se kretala pješačkim prelazom prema srednjoj tehničkoj školi.

Sumnja se da pri brzini od oko 52 km/h vozač uopće nije niti poduzeo radnju kočenja kojom je mogao izbjeći nalet automobila u tijelo malodobne pješakinje, koja se kretala duž obilježenog pješačkog prelaza. 15-godišnja učenica zadobila je teške tjelesne ozljede zbog kojih je izvjesno vrijeme nakon nesreće i tijekom bolničkog liječenja bila bez svijesti.

U suradnji s Policijom Distrikta, Tužiteljstvo je provelo intenzivnu i sveobuhvatnu istragu kojom je nesporno utvrđeno kršenje elementarnih prometnih propisa u upravljanju vozilom od strane osumnjičenog, koje je za posljedicu imalo prouzrokovanje prometne nesreće i ozljeđivanje maloljetne učenice - navodi se u optužnici podignutoj nakon nepunih mjesec i pol dana, navode iz Tužiteljstva Distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo