Stranačke aktivnosti     | 26.11.2020. 08:22 |

Priopćenje za javnost Platforme za progres Mostar

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost  

Platforma za progres sporazum o podijeli Mostara bacila u smeće

Platforma za progres Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježila je u Mostaru na nekoliko lokacija. Uz različit program i sadržaj jasno su poručili kakvu Bosnu i Hercegovinu žele i koliko je Mostar važan u kreiranju takve Bosne i Hercegovine.  

Ispred Gradske vijećnice upriličena je kratka svečanost povodom Dana državnosti ali i povodom druge godišnjice Platforme za progres. Predsjednik Platforme za progres prof. dr.  Mirsad Hadžikadić je istakao simboliku mjesta obzirom da Mostar dočekuje izbore nakon dvanaest godina čekanja. „Mostar je veoma važan, za nas je on ključ cijele Bosne i Hercegovine. Danas je Dan državnosti čestitam svim građanima ovaj izuzetno značajan dan. Danas je također dvije godine od postojanja Platforme za progres i mi smo veoma zadovoljni i ponosni na ovo što smo ostvarili do sada“, poručio je predsjednik Platforme u uvodnom obraćanju.

Nakon obraćanja predsjednika stranke prisutnim su se obratili i predsjednik Gradskog odbora Mostar Mak Mehić. „Mi danas osim što slavimo Dan državnosti Bosne i Hercegovine slavimo i dvije godine od osnivanja pokreta Platforma za progres. Oči svih naših iskri su uprte u Mostar, tu pažnju smo danas usmjerili na Gradsku vijećnicu koja je naš cilj, i zbog toga smo tu., istakao je Mak Mehić koji se u nastavku osvrnuo posebno na mlade ljude i dodao da mladi neće ništa da rade jer im sistem ništa ne daje, a sistem im neće ništa dati dok nešto ne urade.

„Danas smo ovdje u Mostaru, ispred Gradske vijećnice na ovaj svečan dan da skrenemo pažnju da u Mostaru iako su lokalni izbori ustvari se odlučuje skoro o sudbini države. U Mostaru nisu samo lokalni izbori to je referendum u kojem smjeru će otići ova država, da li ćemo krenuti putem Brisela ili unazad u feudalizam. Nadam se da će građani prepoznati ovu novu stvaralačku snagu Platforme za progres i podržati na izborima, izjavila je Amna Popovac kandidat na listi za Grad Mostar.

Predsjednik Platforme za progres dotakao se i sporazuma koje su kreirale dvije vladajuće političke stranke u Mostaru i istakao da je to dogovor koji nastavlja podijelu u Mostaru i to se mora promjeniti. „Iz tog razloga smo odlučili da idemo sami jer koalicija koja je napravljena da brani ovakav dogovor ne može donijeti dobro Mostaru“, istakao je Mirsad Hadžiakadić. U to ime Platforma za progres je danas dokument Sporazuma bacila u kantu za smeće ispred Gradske vijećnice u Mostaru.

Nakon svečanog obraćanja upriličen je i performans umjetnika iz Sarajeva sa porukom da je vrijeme da izađemo iz tame za Mostar i čitavu Bosnu i Hercegovinu.

„Nadam se da ćemo uspjeti ući u Vijeće i da ćemo svojim aktivnostima doprinijeti boljitku Mostara. Mostar je grad koji je uvijek bio bogat svojim različitostima, bogat u svojoj privredi, kulturi, humoru i ne smije da bude simbol podijele i mržnje“, poručio je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres na kraju svečanosti.

Nakon programa i performansa upriličenog ispred Gradske vijećnice delagacija i gosti Platforme za progres uputili su se na brdo Fortica iznad Mostara gdje je uz prigodan program obilježena druga godišnjica Platforme za progres. U sklopu dnevnih aktivnosti povodom obilježavanja Dana državnosti predstavnici Platforme za progres Mostar bili su jutros i na Partizanskom spomen obilježlju te mostarskim Šehitlucima gdje je položeno cvijeće i odana počast u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'