Kultura     | 26.11.2020. 09:14 |

Promocija albuma "Musica Bosnae"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Promocija albuma Elvisa Sivčevića i koncert "Musica Bosnae" bit će upriličeni u petak, 27. novembra u 19.00 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.  

"Musica Bosnae" je melodijsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu. Autor Elvis Sivčević donosi 12 novih kompozicija orginalno pisanih u mediteranskom, crossover i klasičnom stilu.

Prvi studijski album bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare iz Tuzle izašao je 25. novembra na Dan državnosti BiH.

Musica Bosnae donosi slušaocima iz BiH nepatvorene emocije prirode, ljubavi za porodicu, za društvo i domovinu. U svojih 40 minuta, album sadrži djela za solo gitaru, trodijelni duet sa violinom i dvije kompozicije obojene savremenom elektronskom muzikom.

Album Musica Bosnae je od 25. novembra dostupan širom svjeta putem digitalnih servisa Apple Music, iTunes™, Spotify, Amazon, Google Play, YouTube, Deezer, Shazam, TIDAL, Claro música, iHeartRadio, United Media Agency, Xiami Music i CDBaby.

Kompozitor, izvođač i producent albuma je Elvis Sivčević, a ostatak ekipe čine: Dragan Divjak i Anes Imamović (programiranje, mix, mastering), Damir Pirić (grafički dizajn). Materijal je snimljan u Mat Studio i Art Studio, a specijalna gošća na albumu je violinistkinja Šejla Glinac. Izdavač albuma je CDBaby iz Sjedinjenih Američkih Država.

Elvis Sivčević je počeo svirati klasičnu gitaru sa osam godina, a sa 15 je postao učenik legendarnog profesora klasične gitare Predraga Stankovića u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli. Školovanje nastavlja u Nizozemskoj na Conservatorium Codarts Rotterdam u klasi profesora Dicka Hoogeevena i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu gdje je 2003. godine stekao zvanje Bachelor - docent gitare u klasi Enna Voorhorsta i 2005. godine Master of music - magistar muzike.

Elvis Sivčević je učestvovao na majstorskim radionicama najvećih svjetskih gitarista kao što su: John Williams, Julian Bream, Scott Tennant, Carlo Marcione, Roland Dyens, Zoran Dukić i Poco Pena.

U svojoj karijeri Sivčević je osvajao je prve i specijalne nagrade na takmičenjima. Nastupao je širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance. Autor je muzike za 22 dokumentarna filma "Putevi-zapis o zemlji" po Maku Dizdaru, te muzika za pozorište za predstave: Tajkun, Enigmatske varijacije i San ljetnje noći.

U petak, 27. novembra u 19.00 sati u prostorijama JU Centar kulture i mladih, pored Elvisa Sivčevića (gitara), gošće programa bit će Vedrana Šimić (sopran) i Šejla Glinac (violina). Zajedno će izvesti djela Elvisa Sivčevića i Milana Prebande.

Ulaz je slobodan, a program će biti održan uz poštivanje svih propisanih mjera.

Istoga dana u 11.00 sati, Elvis Sivčević i Vedrana Šimić, za medije će organizirati malu prezentaciju kompletnog projekta. 

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom