Bosna i Hercegovina     | 26.11.2020. 11:43 |

Pomozi.ba, Varta i Mercator: Nijedno dijete ne zaslužuje da bude gladno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.novembra (FENA) - Humanitarnoj akciji „Užina“ kojom se osigurava školska užina mališanima iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine a koju je pokrenula Humanitarna organizacija Pomozi.ba u saradnji s brendom Varta, pridružio se i Mercator.

Cilj projekta je pomoći djeci, čiji roditelji ne mogu platiti školski obrok i omogućiti im sretno, bezbrižno školovanje i djetinjstvo.

Svi koji žele mogu se uključiti u akciju kupovinom bilo kojeg Varta pakiranja baterija do 31.decembra ove godine i na taj način direktno pomoći socijalno ugroženoj djeci u BiH da ne budu gladna tokom nastave i ne osjećaju se drugačije od svojih drugara iz klupe.

Svjesni da je školovanje socijalno ugrožene djece značajan izdatak za roditelje sa slabijim materijalnim stanjem, iz Mercatora su poručili da će kupci dati veliki doprinos projektu kupovinom Varta baterija koje su na policama Mercatora.

- Želimo da svi mališani mirno nastave svoje školovanje, da im olakšamo odrastanje, jer čvrsto vjerujemo da svako dijete zaslužuje sretno djetinjstvo. Djeca su naša budućnost, i upravo zbog toga, ovakve projekte svrstavamo među naše najvažnije, jer vraćaju iskrenu radost na lica naše djece - rekla je Elma Sulejmanović iz marketing službe Mercatora.

Također je i brand manager za Varta u BiH Adnan Dževlan izrazio nadu da će saradnja s Mercatorom biti 'vjetar u leđa' da se dodatno prikupe značajna sredstva, koja će početkom naredne godine nakon završetka projekta, donirati udruženju Pomozi.ba, za projekt ''Užine'', odnosno djeci kojima je pomoć itekako potrebna.

 Iz Udruženja Pomozi.ba napominju da im je podrška društveno odgovornih kompanija izuzetno bitna, te da bez podrške ne bi uspjeli pomoći najranjivijoj kategoriji - djeci, saopćeno je iz Mercatora.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana