Bosna i Hercegovina     | 26.11.2020. 13:32 |

Popovac: Glas za ženu je glas za bolje društvo

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 26. studenoga (FENA) - Glas za ženu je glas za bolje društvo, a društvo koje ima veći broj žena na pozicijama odlučivanja je pravičnije i demokratičnije, poručila je u četvrtak u Mostaru kandidatkinja na gradskoj listi Platforme za progres Amna Popovac.

Tim povodom u Mostaru je održana panel diskusija i ulična akcija gdje su podjeljeni promotivni materijali kandidatkinja za Gradsko vijeće Mostara, a u okviru projekta "Zajedno do pobjede" kojeg provodi Fondacija "Cure".

Popovac je istaknula kako su se danas okupile žene iz različitih političkih opcija kako bi podržale jedna drugu na ovim izborima.

- Žene su nevidljive, generalno u javnom prostoru, a naročito su nevidljive tijekom izborne kampanje. Mi danas izlazimo zajedno na ulicu da nas naši građani vide i da shvate da smo tu zajedno – kazala je Popovac.

Kandidatkinja Prve mostarske partije na listi BH bloka Adela Gosto kazala je kako na ovim izborima u Mosatru, nakon 12 godina, ima jako puno žena na listama, čak i nositeljica lista što nije bio  slučaj do sada.

Smatra kako ženama treba dati podršku bez obzira kojoj stranci one pripadaju, jer žene imaju sposobnost razumnog donošenja odluka i nepristranosti.

Direktorica Fondacije "Cure" Jadranka Miličević kazala je kako su došli simbolično podržati žene kandidatkinje  s liste za Gradsko vijeće Mostara.

Po njezinim riječima, u predizbornoj kampanji obišli su 10 gradova, a krenuli su s Dobojem, a završavaju s Mostarom.

Kazala je kako su praveći analizu nakon izbora, iako još nema službenih rezultata izbora, rezultatima nisu zadovoljni kada se govori o zastupljenosti žena.

Miličević je pozvala Mostarke i Mostarce da izađu na izbore i da svoj glas daju ženama kandidatkinjama.

- HNŽ je pozitivan primjer jer u toj županiji je ispunjena kvota od 40 posto žena u županijskoj vladi – istaknula je Miličević. Pojasnila je kako prema Zakonu o ravnopravnosti spolova na listama treba biti najmanje 40 posto žena ali da ih samo 12 posto bude zaista i izabrano.

Miličević navodi kako se u okviru projekta "Zajedno do pobjede" pruža potpora svim kandidatkinjama bez obzira na stranačku pripadnost.

- Mi smo pozvali sve stranke, a svoj dolazak je potvrdile su kandidatkinje BH bloka, Naše stranke, SDP-a, HDZ-a 1990, Platforme za progres – navela je Miličević.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo