Bosna i Hercegovina     | 26.11.2020. 15:56 |

Vlada KS dala saglasnost JU 'Zavod za bolesti ovisnosti KS' za prijem radnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Zavodu za bolesti ovisnosti KS za prijem na neodređeno vrijeme jednog doktora medicine-sekundarca, dvije medicinske sestre/tehničara i jednog magistra farmacije, a na zahtjev te zdravstvene ustanove.

JU "Zavod za bolesti ovisnosti KS" ima osigurana sredstva za rad zdravstvenih radnika, a dužna je poštovati sve zakonske i podzakonske akte prilikom njihovog prijema u radni odnos.

Također je Vlada KS dala saglasnost i JU "Apoteke Sarajevo" za produženje ugovora o radu za tri magistra farmacije i dva farmaceutska tehničara na vremenski period do tri mjeseca.

Ministarstvo zdravstva KS je zaprimilo zahtjev te ustanove, da se urgentno da saglasnost na produženje ugovora o radu navedenim zdravstvenim radnicima, s obzirom na to da je u JU "Apoteke Sarajevo" trenutno odsutno 60 radnika jer su Covid pozitivni, u izolaciji, ili su odsutni po drugom osnovu.

Za rad navedenih zdravstvenih radnika ustanova ima osigurana finansijska sredstava, a dužna je prilikom produženja ugovora o radu poštovati sve zakonske i podzakonske propise, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'