Stranačke aktivnosti     | 27.11.2020. 13:45 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Reakcija na izjave drugih stranaka o saradnji sa Platformom za progres

 

Platforma za progres je, kao politički pokret, od svog osnivanja imala za cilj da snažno utječe na izgradnju nove političke paradigme u Bosni i Hercegovini. Drago nam je što se naš cilj uveliko ostvaruje za ovako kratak period našeg postojanja i bez dosadašnjeg učešća u vlasti.

Izjave pojedinih političkih aktera u prethodnom periodu pokazuju da i njima postaje jasno da se pristup vođenju politike u Bosni i Hercegovini mora mijenjati i da u Platformi za progres vide snagu koja bh. politici i našoj državi može donijeti osvježenje i promjene koje su joj toliko potrebne.

Zahvaljujemo se svima koji su spremni suočiti se sa greškama koje su oni i političke stranke kojima pripadaju napravili u prethodnih 30 godina. To za nas predstavlja nadu da je te stranke moguće reformisati, na način da i one mogu biti dio snaga koje će okrenuti na progres cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Ipak, kako bi ostali na svome putu, putu širokog centra i građanske opcije, mi ćemo nastaviti da zasnivamo svoj rad na našem programu i principima i nećemo koalirati sa onima koji su uzrokovali ovakvo stanje u Bosni i Hercegovini.

Platforma za progres se ne plaši da nastavi da bude predvodnik izgradnje nove paradigme, u kojoj će Bosna i Hercegovina i njeni građani biti ispred interesa svake stranke i pojedinca, a politika će biti sredstvo za ostvarivanje interesa države i društva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo