Stranačke aktivnosti     | 29.11.2020. 12:58 |

Saopćenje za javnost OO SDS NOVI GRAD

FENA Saopćenje

OO SDS Novi Grad: Poništiti izbore i kazniti krivce za izborne prevare

Prije početka samog ponovljenog izbornog procesa na biračkom mjestu Suhača u Novom Gradu posmatrači SDS-a i PDP-a izvršili su pregled biračkog mjesta i izbornog materijala, prilikom pregleda glasačkih kutija uočeno je po 200 popunjenih listića ubačenih u dvije glasačke kutije.

Nakon otkrivanja ovog pokušaja izborne prevare zaustavili su izborni proces i obavjestili članove Opštinske izborne komisije i zatražili od istih da dođu na biračko mjesto.

Članovi opštinske izborne komisije došli su na biračko mjesto i kontaktirali Centralnu izbornu komisiju koja im je naložila da se sporne kutije i glasački materijal izuzmu i u pratnji policije skladište u prostorije Opštinske izborne komisije, a da se izborni proces nastavi.

Predstavnici SDS-a prijavili su ovaj slučaj pokušaja izborne manipulacije MUP-u RS, Agenciji za istragu i zaštitu i nadležnim tužilaštvima.

OO SDS Novi Grad traži i očekuje da se kompletan izborni proces u Novom Gradu koji je od početka bio neregularan ponovi i da se krivci za ovakav nakaradno sproveden izborni proces kazne !
Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo