Kultura     | 01.12.2020. 13:46 |

"Ciné-Caravane" - francusko-njemački filmski karavan u kinu Meeting Point

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Goethe-Institut i Francuski institut u BiH, od 2. do 5. decembra u kinu Meeting Point u Sarajevu organizira "Ciné-Caravane" - francusko-njemački filmski karavan.

Svi filmovi počinju u 19 sati, a ulaz na projekcije je besplatan.

Na programu su filmovi: Happy (Carolin Genreith, 2017, 85 min.) u srijedu, 2. decembra; u četvrtak, 3. decembra Kao dječaci / Comme des garçons (Julien Hallard, 2018, 90 min.); u petak, 4. decembra Roditelji / Eltern (Robert Thalheim, 2012/2013, 96 min.) i u subotu, 5. decembra Kao lav / Comme un lion (Samuel Collardey, 2012, 102 min.).

Publiku će u kinu Meeting Point na početku programa u srijedu, 2. decembra, pozdraviti direktor Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine Martin Schumacher, a ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic obratit će se video-porukom.

"Ciné-Caravane" je projekat u sklopu njemačko-francuskog kulturnog fonda, koji u saradnji organiziraju Goethe-Institut i Francuski institut. U sklopu projekta prikazuju se njemački i francuski filmovi, čiji se sadržaj odnosi na aktuelne teme i na njemačko-francusko prijateljstvo.

"Ciné-Caravane" je iz Sarajeva krenuo na svoj put 4. septembra 2020. i obišao 14 gradova u BiH. Projekat završava projekcijama u kinu Meeting Point.

Broj mjesta u kinu je ograničen, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti sat vremena prije početka projekcije.

Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije, saopćeno je iz Francuskog instituta u BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta